web_NEWS

Mindit în presă

“Mai bine de jumatate dintre oamenii de resurse umane au descoperit informatii false in CV-urile candidatilor…Daca la prima vedere un CV un pic “inflorit” nu pare tocmai ceva serios, pentru angajatori nu este deloc asa. Tot studiul arata ca prin recrutarea celor care ofera informatii false in CV se creste riscul deteriorarii calitatii muncii cu aproximativ 80%, riscul aparitiei conflictelor in echipa (cu 70%), si cu clientii(55%).”

“Compania de background screening Mindit Consulting a derulat în periMindit Infografic_Riscurile in procesul de recrutareoada noiembrie-decembrie 2014 cel mai recent studiu privind riscurile în procesul de recrutare”

“Odată cu venirea primăverii, Mindit Consulting, compania de background screening din România, lansează cel mai recent studiul privind riscurile în procesul de recrutare…Din experiența respondenților, 51% dintre aceștia au avut surprinderea de a descoperi informații false în CV-urile candidaților, aspect care poate conduce la recrutări nepotrivite.”

Irina Arsene - NAPBS“Fiecare persoană are o perioadă determinată în care poate să se dezvolte şi să contruiască în acelaşi mediu. Cred că aceasta nu ar trebui să fie mai mică de doi ani şi jumătate şi în niciun caz mai mare de cinci ani…Chiar dacă angajatorul încearcă să îşi păstreze angajaţii motivaţi şi chiar dacă le dă şanse constante de promovare sau de rotire pe alte posturi, cultura companiei este aceeaşi. Astfel că, odată ce angajatul s-a obişnuit cu modul cum sunt abordate procesele şi procedurile, intervine comoditatea, cel mai mare duşman al dezvoltării”, este de părere Irina Arsene, fondator al firmei de servicii de background screening Mindit.

  • Costul ascuns al recrutării: fiecare candidat „nepotrivit“ costă compania 15% din salariul anual al acestuia
Interviu de angajare

Costul recrutării greşite plătit de angajatorii din state precum China, SUA, Germania, Franţa sau Marea Britanie este de circa 20 de miliarde de dolari (în jur de 15 mld. euro) pe an, din cauza nepotrivirii dintre candidatul recrutat şi jobul pentru care acesta a aplicat, arată un studiu realizat de firma de consultanţă fiscală şi audit PwC pe un eşantion de peste 2.600 de companii din 11 ţări ale lumii.

Chiar dacă România nu este inclusă în această analiză, şi angajatorii de pe plan local fac adesea greşeli când vine vorba de recrutare, în special în industrii unde dezvoltarea businessului obligă compania să facă angajări pe bandă rulantă. Unii specialişti în resurse umane spun că o recrutare greşită poate costa compania până la 15% din salariul anual al candidatului.

 

 

UntitledPartenerii Mindit Irina Arsene și Sergiu Negut au povestit ce inseamna business-ul de background screening și strategia pentru urmatorii ani.

IA: ”Mai important decat daca a mintit sau nu este daca persoana care recruteaza poate sa aiba incredere.in omul din fata care și-a luat niste angajamente, îți dai seama de potențiale riscuri, poți să le monitorizezi și să iei măsuri, nu trebuie să redescoperi lucruri pe care alții le-au trăit deja.”

SN: ”În general CV-urile conțin inadvertențe unele mai mari altele mai mici. Există situații în care sunt candidați care includ experiențe pe care nu le-au avut niciodată, iar aceasta este o discrepanță majoră despre care angajatorul ar trebui să știe”

 

În momentul în care “background screening-ul” va deveni un standard şi în România, aşa cum este afară, va creşte nivelul de onestitate în mediul de business. Dacă ştii că cineva se uită pe CV-ul tău şi verifică, te gândeşti de două ori înainte să minţi. Este o chestiune de educare. La modul ideal, dacă lucrurile merg bine, peste 10 ani ar trebui să nu mai existe piaţă pentru noi. Aş vrea să am problema asta.

cv_250pxÎn condițiile în care recrutarea nu mai înseamnă strict ocuparea unui loc de munca, ci identificarea celui mai bine pregătit candidat dintr-o piață în care a crescut competitivitatea, recruiterii au inclus în procesul de recrutare și verificarea recomandărilor și a referințelor (background screening-ul). Acesta este un pas onest și logic, deoarece există încă persoane care își asumă competențe fictive. Dintr-un studiu realizat de Mindit rezultă ca 9 din 10 CV-uri conțin discrepanțe, deși unele dintre acestea sunt minore.

Recrutat in Iasi1Irina a fost prezenta la emisiunea “Recrutat in Iasi” unde a vorbit despre background screening si despre beneficiile utilizarii acestuia in companiile din Romania. 

‘Noi nu punem stampile pe oameni. Daca cineva poate chiar a avut o problema de performanta si a fost dat afara de la locul de munca nu inseamna ca n-ar trebui sa se mai angajeze nicaieri. Este extrem de important ca raportul de background screening sa fie discutat de client cu candidatul si el sa poata sa explice ce s-a intamplat; clientul nostru, angajatorul sa poata sa isi dea seama in ce masura contextul se va repeta si si in ce masura reprezinta un risc si daca aceasta situatie poate fi asimilata si candidatul se potriveste cu noul angajator.’

“Romanii nu sunt diferiti de alte natii. Majoritatea nu mint in CV, iar noi ne-am propus ca cei care sunt onesti sa beneficieze de un atu in plus in procesul de recrutare. Ca si in US sau UK, aproximativ un sfert din CV-uri contin discrepante majore intre ce a fost declarat si ce a fost confirmat. Daca in US si UK se pune foarte mare accent pe educatie si multe discrepante apar in aceasta zona, in Romania de obicei discrepantele sunt legate de perioada de angajare sau de denumirea postului. Au fost si destule CV-uri de oameni onesti a caror experienta s-a confirmat 100%.”

Cat de bine iti cunosti candidatii? HR Play este un joc dedicat specialistilor in resurse umane sa iti testeze skillurile in identificarea onestitatii candidatilor in timpul interviului intr-un mod interactiv si amuzant.

857986_267280356752864_806988912_o

Mindit, prezent la HR Summit, i-a provocat pe reprezentantii departamentelor de resurse umane sa isi puna la incercare intuitia, printr-un joc in cadrul caruia mai multi candidati isi prezentau fragmente din CV. Jucatorii au avut ocazia sa evalueze daca informatiile pe care le furnizau candidatii corespund cu situatia reala. Peste o treime dintre participantii la eveniment au jucat, dar mai putin de 10% dintre jucatori sau reusit sa raspunda corect la toate intrebarile. Daca vreti sa va testati abilitatile, este bine sa stiti ca in prezent jocul este disponibil in App Store.

In contextul in care de cele mai multe ori intuitia este singura arma a reprezentantilor de HR pentru verificarea veridicitatii informatiilor de background ale candidatilor, Mindit lanseaza un joc prin care  provoaca reprezentantii de HR sa-si testeze intuitia.

1457687_261728480641385_12050277_nMindit sustine dezvoltarea unei relatii de incredere intre angajati si angajatori, dar ajuta si la gestionarea riscurilor interne de frauda, reputatie sau de comportament inadecvat care poate influenta relatiile cu clientii sau rezultatele business-ului.

Pentru ca urmareste ca mediul de afaceri din Romania sa fie unul performant si competitiv, Mindit a decis sa atraga atentia asupra importantei verificarii background-ului candidatilor fie intern, fie externalizand activitatea. Aceasta pentru ca un reprezentant de resurse umane trebuie sa cunoasca motivele pentru care in CV-ul candidatilor exista discrepante intre informatiile precizate si situatia adevarata, pentru a indeparta orice risc sau pentru a putea departaja candidatii.

”E foarte important să fii deschis la inovație, să promovezi și să generezi noutate” Mai multe despre inovație în business în interviul Irinei Arsene (CEO, Mindit) la Tineri Antreprenori de Succes

Echipa„În urmă cu cinci, şase ani nu credeam că acest busi­ness ar putea merge în Ro­mânia, din cauza men­ta­lităţii de aici. Însă în ulti­mii ani am observat că mul­ti­naţionalele în spe­cial, fiind obişnuite cu prac­ticile companiilor-ma­mă, au început să ceară back­ground screening, dar firmelor din SUA sau UK. Practic, multinaţionalele de aici îşi verificau angajaţii români cu firme străine, pentru că nu era nicio firmă locală care să facă asta. Prin urmare, am văzut o nişă cu potenţial foarte mare de dezvoltare“, spune Irina Arsene.

hr-summit-iasi-expoconferinta-de-resurse-umane-i89157  Într-o realitate în care recrutarea nu mai înseamnă doar ocuparea unui post cu o persoană, ci identificarea celui mai potrivit talent pentru companie, verificarea informațiilor menționate în CV devine o necesitate. Se pornește astfel într-o relație bazată pe încredere reciprocă între angajat și angajator, dar și între colegi, care știu că se pot baza pe noii veniți. De asemenea, recrutarea e mai eficientă, evitându-se costurile cu angajarea de persoane care au competențe fictive.

Un alt beneficiu al verificărilor trecutului profesional al angajaților este legat de gestionarea riscurilor cu cea mai importantă resursă a unei companii – angajații săi. Cele mai importante riscuri sunt frauda, reaua-credință a angajaților, relaționarea inadecvată a conturilor de clienți, prejudicii de imagine.

Capital TV Începând cu minutul 2:20 se poate urmări interviul pe care Irina Arsene l-a acordat emisiunii Capital TV de la B1TV despre cum arată piața forței de muncă românești prin prisma rezultatelor obținute cu ajutorul background screening în 2013.

Se prezintă și dificultățile întâmpinate în crearea și dezvoltarea unei piețe de verificări în România.

Un studiu efectuat în România arată că 90% din CV-uri conţin discrepanţe. Iată care sunt minciunile preferate ale românilor!

Companiile româneşti apelează într-un număr din ce în ce mai mare la serviciile de verificare a trecutului profesional al angajaţilor şi candidaţilor pentru diferite poziţii (background screening), în contextul creşterii competitivităţii pieţei şi a nevoii acestora de a gestiona mai bine relaţia cu proprii angajaţi, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Mindit, prima firmă specializată în background screening din România.

Dintre toate verificările realizate până în prezent de Mindit, 90% conţin discrepanţe, deşi unele dintre acestea sunt minore. Cele mai frecvente exagerări din CV-urile românilor, întâlnite în peste jumătate din cazuri, se referă la perioada angajării.

HREnterpriseMindit este onorat să anunțe începerea unui parteneriat strategic alături de HR Enterprise, centru internațional CIPD în România. Pentru a sărbători aniversarea a 100 de ani de existență CIPD , în București se va organiza Conferința CIPD100, care va avea loc pe 19 Septembrie, eveniment de la care Mindit nu poate lipsi. Ne puteți găsi la standul nostru, oferind cu drag informații și consultanță. Puteți găsi mai multe informații despre conferință aici.

Ne vedem joi!!

ZileleBizZilele Biz oferă cadrul pentru lideri, mentori, oameni cu viziune și care creează valoare pentru a-și împărtăși  poveștile de succes și să inspire prin propriul exemplu. Timp de cinci zile, discutiile relevante si networkingul graviteaza in jurul a cinci domenii: antreprenoriat, inovatie, management, csr si media&marketing.

hr-summit-iasi-expoconferinta-de-resurse-umane-i89157Timp de două zile furnizorii servicii din domeniul resurselor umane își vor expune portofoliile de produse și ofertele pentru a oferi ocazia participanților de a fi la curent cu noile tendințe, inovații și servicii de pe piața HR menite să ajute liderii din domeniul resurselor umane să dezvolte programe de succes în organizațiile lor.

Fenomenul diplomelor false de Bacalaureat: “Cand te duci sa te angajezi, te verifica cineva? Nu, nici la facultate…”

Irina-Arsene-4-160x160Articolul prezintă povestea Irinei Arsene pare desprinsă din cărțile motivaționale, cum a trecut de la o carieră de succes in IT la antreprenoriat in resurse umane deschizând prima companie de background screening din România. Cum se descurcă în noul business, de ce s-a gândit tocmai la background screening și, mai ales, ce înseamnă acest tip de serviciu pentru HR – aflați din interviul cu Irina Arsene

Fiecare angajator isi doreste sa aduca in companie o persoana competenta, careia sa ii poata acorda toata increderea. Articolul prezintă cum poti verifica trecutul profesional al angajatilor si candidatilor pentru posturile cheie.

În ultimii ani, piaţa muncii din ţara noastră a fost grav “atinsă” de problemele economice ale companiilor, iar mii de români au rămas fără joburi. Astfel, găsirea unui loc de muncă e o adevărată provocare, iar mulţi “aspiranţi” încearcă să fenteze angajatorii. Pentru a depista aceste “erori”, o tânără a inventat… “poliţia” CV-urilor.

Minciuna are picioare scurte, iar cei care isi umfla CV-ul cu titluri nemeritate au toate sansele sa fie prinsi. Pentru prima data in Romania, companiile care fac angajari pot apela la profesioniști.


Peste 80% dintre CV-urile depuse pentru angajare in Romania contin informatii eronate sau mincinoase, potrivit specialistilor in recrutare. De ce? Pentru ca in zilele noastre oricine isi poate fabrica un titlu universitar.

Mindit oferă servicii companiilor din întreaga lume care vor să verifice trecutul unui actual sau potențial angajat român, mai ales în sectoare cu un grad ridicat de responsabilitate (medicină, management, vânzări, educație etc.). Informațiile pentru confirmarea sau infirmarea datelor din CV sunt verificate la sursă (instituțiile de învățământ menționate, companiile unde au lucrat anterior etc.). Mindit oferă companiilor informațiile de care au nevoie pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză în momentul angajării.

“Numarul de discrepante intre ce a fost declarat si ce a rezultat in urma verificarilor ne-a surprins si pe noi. Sunt doua tipuri de diferente: falsuri intentionate si “honest mistakes”. Chiar si in cazul in care candidatul/angajatul nu minte intentionat, rapoartele noastre aduc informatii suplimentare managerului care trebuie sa ia decizia”, a explicat pentru HotNews Irina Arsene, CEO-ul companiei.

Mai mult de jumătate din totalul CV-urilor conţin informaţii inexacte, iar o treime din ele sunt împânzite de minciuni în toată regula cu privire la studii, experienţă şi aptitudini. Trei sferturi din angajaţi fură, la un moment dat, ceva de la locul de muncă, iar 55% din aceştia ocupă funcţii de conducere. Aceasta, în condiţiile în care FBI a decretat că infracţiunea cu cea mai explozivă creştere din ultimii ani este reprezentată de fraudele comise de personal. Câteva date oficiale (deşi, cel puţin aparent, uşor exagerate) ce justifică apariţia serviciilor de verificare a angajaţilor actuali sau potenţiali. La nivel global, există o adevărată industrie de “background screening” (verificarea antecedentelor, în traducere aproximativă).

„Dupa ce am experimentat si rolul de actionar, si am trecut prin procesul de vanzare a companiei, urmatorul pas firesc a fost pornirea propriei mele afaceri. Cred cu tarie ca verificarea CV-urilor angajatilor este o necesitate pentru orice business. In SUA si in tarile din Europa de Vest se practica pe scara foarte larga contractarea unor companii profesioniste pentru verificarea studiilor, a fostilor angajatori, a prezentei in social media si presa scrisa, a recomandarilor si acreditarilor, a istoriei bancare si judiciare.“ Irina Arsene, CEO Mindit

Angajatorii pot afla dacă ai fost concediat din cauza problemelor de comportament, ai furat, ai datorii, ai exagerat calificările dobândite sau nivelul de experienţă

În criză, numărul candidaţilor care exagerează sau mint în CV-urile lor e mai mare decât înainte de 2008, spun recrutorii. În acest context, pe piaţa locală a apărut prima firmă specializată în verificarea trecutului candidaţilor care aplică pentru un loc de muncă, dar şi a celor care sunt deja angajaţi. Firma se numeşte Mindit şi verifică dacă ai omis în CV informaţii care ţi-ar putea scădea cota la o potenţială angajare, precum: ai fost concediat din cauza problemelor de comportament, ai furat, ai exagerat calificările dobândite sau nivelul de experienţă.

Mindit este prima companie din România specializata în verificarea trecutului angajatilor si candidatilor pentru posturile-cheie din toate domeniile de activitate. Firma lucreaza cu experti specializati în aceasta nisa si a fost lansata recent pe piata locala.